Bezoekadres:
Afrikaweg 39 Assen

Postadres:
Afrikaweg 39
9407 TP Assen
T 0592 863920
E [email protected]

KvK 73301434
BTW NL103597591B02

Inspecties

Een inspectie is een middel en nooit een doel. Daarvan is PTR overtuigd. De resultaten zijn de basis voor (planmatig) onderhoud en vormt input voor beheer. Goed beheer is echter pas mogelijk als u alle objecten in beeld hebt en weet hoe de huidige conditie is. Daarom zijn de inventarisatie en conditiemetingen zeer belangrijk. 

 

Inspectie met videomapping en sonar

Sinds enkele jaren is het gelijktijdig inspecteren van de toestand boven en onder de waterlijn een specialisme geworden. Boven de waterlijn wordt gebruik gemaakt van 360 graden videomapping, onder water wordt geïnspecteerd met behulp van (3d) sonar. De kwaliteit van de onderwaterbeelden is het beste dat op dit moment mogelijk is. Klik hier voor meer info.

 

Quickscan of Gerichte Technische Inspectie

Bij PTR heeft u de keuze uit een breed palet van soorten inspecties. Dit varieert van een quickscan of schouw tot een Gerichte Technische Inspectie. Bij deze laatste mogelijkheid wordt een specifieke schade onderzocht en geanalyseerd. Afhankelijk van de diepgang van een inspectie kunnen we uitspraken doen over de veiligheid voor de gebruiker, de te verwachten onderhoudskosten en de restlevensduur. In principe is het zo dat een inspectie zich niet moet focussen op de schades, maar op de gevolgen van de schades. Is de veiligheid in het geding? leidt de schade tot een verminderde levensduur? Niet iedere schade is even schadelijk. Daarom is het belangrijk onderscheid te maken tussen schades mét gevolgen en schades zónder gevolgen. Onze rapportages zijn compact, logisch opgebouwd en met heldere analyses, conclusies en aanbevelingen.
 

Inspecties volgens CUR-aanbeveling 117:2015

De CUR maakt onderscheid in onderstaande categorieën. Afhankelijk van het doel van de inspectie is een combinatie uit verschillende categorieën mogelijk en vaak zelfs wenselijk.
U kunt voor ieder type inspectie bij ons terecht.

Gebruiksveiligheid Huidige toestand

Toekomstige
Toestand

Bijzondere
informatiebehoefte

Schouw

Inventarisatie

Toestandsinspectie

Contractuele vooropname

Contractuele eindopname

Hersteladvies

Risicoanalyse

MJOB en budgetraming

Constructieve beschouwing

Analyse restlevensduur

Onderzoek materiaal-
eigenschappen

Verfijnde financiële onderbouwing

Verificatieberekening

Monitoring

 

Conditiemeting volgens NEN 2767-4

Met NEN 2767-4 weet u precies hoe het staat met de conditie van de objecten die u beheert. PTR hanteert deze norm om de conditie van uw kunstwerken op objectieve en eenduidige wijze te bepalen. Wij voeren de conditiemetingen uit en u kunt bepalen wanneer er onderhoud nodig is en hoeveel geld u moet reserveren. NEN 2767-4 is ontwikkeld door vooraanstaande partijen en de markt (o.a. Rijkswaterstaat en grote gemeenten) en zal algemeen worden voorgeschreven door opdrachtgevers. De norm gaat daarom een belangrijke rol spelen in de onderhoudsmarkt. PTR speelt in op de nieuwe norm en heeft voor de conditiemeting in eigen beheer een software pakket ontwikkeld genaamd Else.


Geïnteresseerd?
Bel 0592-863920 of vul het contactformulier in.